Opis
Nie da się jednak ukryć, że cieszy się dużym uznaniem również w naszym kraju. Wiedząc o tym oferujemy sezonowany stek Porterhouse z dostawą w bardzo dobrej, przystępnej cenie, która jest naszym dodatkowym atutem.
Porterhouse – Dojrzewający Stek Wołowy Sezonowany na Sucho Minimum 60 dni na Grilla z Dostawą
Co warto wiedzieć o dojrzewających stekach Porterhouse? Faktem jest, że bardzo często są mylnie określane jako T-Bone. Podobnie jak on Porterhouse jest bowiem sztuką mięsa połączoną kością. Składa się z antrykotu oraz polędwicy. Jest jednak znacznie grubszy, dzięki czemu wołowina jest jeszcze bardziej soczysta. Wszystko to dzięki temu, że steki Porterhouse wycinane są z miejsca, gdzie polędwica jest najgrubsza. Zakup sezonowanego steka Porterhouse z dowozem to szansa na delektowanie się delikatnością polędwicy oraz marmurkowatą strukturą i wyrazistym smakiem antrykotu. Pamiętać jednak należy, że te dwa rodzaje mięsa wymagają innej obróbki – polędwicę należy smażyć znacznie krócej, by nie zabić jej wyjątkowych walorów smakowych.
Sezonowany stek Porterhouse z dowozem z naszego sklepu internetowego z mięsem to starannie wyselekcjonowane kawałki mięsa, które pochodzą od polskich hodowców o ugruntowanej renomie. Dbamy o to, by nasze mięso pochodziło od zadbanych, prawidłowo żywionych zwierząt, dzięki czemu są to mięsa o idealnej strukturze, smaku oraz aromacie. Dojrzewająca wołowina powstaje w naszym rodzinnym zakładzie pod okiem doświadczonych specjalistów, którzy nie tylko porcjują mięso, ale również dbają o idealne warunki jego sezonowania. Mięso leżakuje w odpowiedniej temperaturze oraz wilgotności powietrza przez minimum 28 dni. Dzięki temu udaje się uzyskać mięso o idealnej miękkości i kruchości. Wzmacnia się również jego smak i aromat. Wszystko to sprawia, że nasz stek Porterhouse z dostawą cieszy się licznymi pozytywnymi opiniami zadowolonych klientów. Ty również dołącz do ich grona i ciesz się wyjątkowym smakiem.
Przepis na stek porterhouse z fermentowanym pieprzem i wędzoną solą
Sezonowane na sucho steki porterhouse to wyśmienity smak mięsa oraz wyjątkowa struktura. Tak dobrej jakości mięso wymaga odpowiedniej oprawy. Zamiast więc przyrządzać stek w klasyczny sposób warto nieco poeksperymentować, by nadać mięsu jeszcze lepszy smak i aromat. Jednym ze sposobów jest wykorzystanie fermentowanego pieprzu oraz wędzonej soli. Przygotowanie takiego stek nie jest trudne, zaś końcowy efekt jest w stanie spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagających osób.
Składniki
- stek porterhouse sezonowany na mokro
- whisky
- fermentowany pieprz
- wędzona sól
- miód
- olej
Przygotowanie
Stworzenie tego doskonałego w smaku stek porterhouse nie różni się wiele od podstawowych, klasycznych sposobów na przyrządzenie tej sztuki mięsa. Kluczowe znaczenie ma wybór odpowiednich składników. Na szczęście, przyprawy takie jak fermentowany pieprz czy wędzona sól bez problemu znajdziemy w dobrych sklepach.
Zaczynamy od przygotowania roztworu do zraszania mięsa w trakcie pieczenia. W tym celu do spryskiwacza nalewamy whisky oraz odrobinę octu i miodu. Całość mieszamy dokładnie potrząsając buteleczką.
Sezonowany na sucho stek porterhouse smarujemy dokładnie olejem i kładziemy na rozgrzanym ruszcie grilla. Dobrym pomysłem jest stosowanie termometru, który powinniśmy wbić w najgrubszą część mięsa. Stek zazwyczaj potrzebuje zaledwie kilka minut smażenia na każdej stronie. Pamiętajmy, by w tym czasie kilkukrotnie nawilżyć go whisky dzięki czemu będzie jeszcze bardziej aromatyczny.
Po upieczeniu porterhouse’a układamy go na talerzu, przykrywamy folią oraz dajemy kilka minut na wyrównanie temperatury i soczystości mięsa. Na koniec stek kroimy oraz posypujemy wedle uznania fermentowanym pieprzem oraz wędzoną solą. Mięso możemy podawać z różnymi dodatkami – doskonale sprawdzą się między innymi pieczone ziemniaki, sałatka ze świeżych warzyw, jak i grillowane warzywa. Wszystko zależy więc od naszych upodobań oraz inwencji.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.